Social Share

Selamat Datang Korban dari Norahsikin binti Mohd Ali

Wanted NORAHSIKIN BINTI MOHD ALI - Versla International (M) SDN BHD ( Fake )

DI CARI WANITA PENIPU LAMARAN KERJA/PEMILIK PERUSAHAAN FIKTIF

Bagi rekan-rekan yang berada di Indonesia agar memperhatikan dengan seksama foto yang saya upload ini..
Saya tak ingin teman-teman semua menjadi korban penipuan dari orang ini, apapun modus yang digunakannya..

beberapa pekan yang lalu kami menjadi korban dari wanita ini bersama staffnya dua orang.
Dengan modus rekrutmen karyawan dengan membawa nama perusahaan fiktif ( Versla International (M) SDN BHD perusahaan yang berbasis di Malaysia, orang ini berhasil menipu gedung kantor yang ada di Jakarta beserta calon karyawan yang mereka rekrut.

Untuk itu segera lapor ke pihak berwajib jika bertemu dengan orang ini, karena orang ini penipu ulung yang sudah malang melintang dengan berbagai modus. dan kami tidak ingin ada korban selanjutnya.







Share this post :

22 komentar:

  1. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  2. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  3. Memang kuat kencing dia ni..skrg buat bisnes supply kain..siapa nk no terbaru dia boleh pm sy..ak hampir kena scam dgn dia ni

    BalasHapus
    Balasan
    1. TN BOLE BG NO NORASHIKIN NI X..SY PUN RASE CM KENA TIPU JGK NI.

      Hapus
  4. Tanah Merah leh email kwn zamrithl@gmail.com..kena tipu pasal APA..beli brg ke

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bole bg no fon terbaru norashikin ni x?

      Hapus
    2. Bole bg no fon terbaru norashikin ni x?

      Hapus
  5. rasa dia ni dah macam kurus sikit sebab banyak makan sumpah orang..
    dulu pown dia ada tipu jugak atas nama farah syahida sdn bhd..
    bila kantoi siap dia cakap dia dah report dekat skmm pasal orang burukkan dia dalam internet sampai menangis2 lepastu siap cakap abang ipar dia polis.. dah buat report.. padahal masa dia bukak dekat melaka tu , dia baru lepas keluar dari lokap.. bila hujung bulan mintak gaji , dia xbagi sebab dia kata staff xbuat kerja.. memang banyak penipuan si cilaka ni.

    BalasHapus
  6. AKu pernah deal juga dgn lahanat ni utk business jualan kuih kat bangi..cuma mungkin Allah tu beri petunjuk kat aku..so aku nampak ciri2x temberang dia..penah dia ajak aku buat business kain konon dia ada kawan dari chian. Bila aku tanya mcm2x..mula2x mcm konfiden je dia jawap..esoknye aku tanya soalan yg sama tapi dgn cara yg berbeza..tapi dia jawap lain...aik..sudah tukarkaa..lusa aku tanya soalan sama gak tapi dgn cara yg lain pulak..pun jawapan dia lain..emmm nampak sgt menipunye..sampai aku ckp dgn dia..jawapan yg awak beri selama 3 hari ni mengelirukan..sumanya tak sama..dia mcm panik pastu try putar belit lak..aku pun kasi putar belit dia..last2x dia fade up dgn aku..kejadian ni berlaku tahun 2012 dekat area Bangi..

    BalasHapus
  7. AKu pernah deal juga dgn lahanat ni utk business jualan kuih kat bangi..cuma mungkin Allah tu beri petunjuk kat aku..so aku nampak ciri2x temberang dia..penah dia ajak aku buat business kain konon dia ada kawan dari chian. Bila aku tanya mcm2x..mula2x mcm konfiden je dia jawap..esoknye aku tanya soalan yg sama tapi dgn cara yg berbeza..tapi dia jawap lain...aik..sudah tukarkaa..lusa aku tanya soalan sama gak tapi dgn cara yg lain pulak..pun jawapan dia lain..emmm nampak sgt menipunye..sampai aku ckp dgn dia..jawapan yg awak beri selama 3 hari ni mengelirukan..sumanya tak sama..dia mcm panik pastu try putar belit lak..aku pun kasi putar belit dia..last2x dia fade up dgn aku..kejadian ni berlaku tahun 2012 dekat area Bangi..

    BalasHapus
  8. Saye pun dah kene. Beli hoverboard dari bulan 4. Cakap still dekat kastam. Until now tak bayar balik. Now dIa org pakai nama zazafasya international sdn bhd

    BalasHapus
  9. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  10. +60 18-314 6824
    +60 17-326 0119
    Masih active menipu atas nama Company Applera Group of Companies

    BalasHapus
    Balasan
    1. https://m.facebook.com/Applera-Group-Of-Companies-410075492697188/

      Hapus
    2. aku dah cuba call no tu +60183146824 tu atas nama sharoon Ng dari Calcullatta company applera tu bukan atas nama 5 orang warga asing tak ada nama dia

      Hapus
    3. yes if this is the lady who cheated you guy she is now active with Company Apprela Group of companies and called her self farah wahab and now she is doing mass hiring through global hotel manufacturing and supply... she is hiring all foreigner and giving post GM,AGM AND MANAGER. She is genuine or no nobody knows and able to pay or no the salaries... she is charging each staff 150 as access card charges where there is no need of access card and for visa application she is charging 650. Does anyone work with her before?

      Hapus
    4. I did.. this girl is a nightmare as well as her daughter

      Hapus
  11. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  12. https://norasikinzazafasyainternationalblog.wordpress.com/

    BalasHapus
  13. Dia masih guna nama syarikat Zazafasya International.Alamat Jalan Raja Laut wisma Sime Darby.Dia n tak serik ke.lahata betulalah betina ni.Macam mana boleh masih ada operasi walaupun dah sebar luas?????

    BalasHapus
  14. Oh my this girl is a cheater please dont believe her . :( I was one of her victims.. she never paid our salaries and I was hired as her GM however we were caught because we dont have visa I was put into jail and was in the deportation camp before I was allowed to go home by two months.. she has lied to everyone.. her daughter is a lair too very expert.. please as fast as you can those who works with her most importantly the foreigners. Do not believe her..you will be caught

    BalasHapus

PAPAN PENGUMUMAN

Statistik Blog

 
di Share Oleh : Zalee | Korban Sikin INA | Tangkap Sikin
Copyright © 2015. Guardian Angel - All Rights Reserved
Template by Cara Gampang Modified by Zalee
Proudly powered by Blogger